Як підготувати стіни перед нанесенням рідких шпалер

Декоративна штукатурка на основі шовкових волокон виглядає в інтер’єрі дивовижно! Але забезпечити таку дизайнерську привабливість можна тільки при повному дотриманні технології нанесення. А тут важливо знати, на яку поверхню наносити рідкі шпалери і як правильно підготувати основу.

Основні етапи підготовки

В якості основи під рідкі шпалери підійде будь-яке покриття, від цементної стяжки до металу, включаючи деревину і гіпсокартонні листи. Ідеальне вирівнювання тут не потрібне - навпаки, краще, якщо на поверхні буде виражена шорсткість. Це полегшить нанесення матеріалу.

Основними етапами підготовки вважаються:

  1. Очищення поверхні: відшаровується фарба, старі шпалери, відстає штукатурка - все це видаляється.
  2. Всі стіни уважно перевіряються на однорідність: неприпустимі тріщини, розриви, відшарування.
  3. Поверхня обробляється акриловим ґрунтом, після чого вишпакльовується, і після цього ще раз наноситься акриловий ґрунт. Поверхні деревного походження і метал - покриваються олійною емаллю - це запобігає проступанню слідів розмокання деревини і слідів корозії. А у випадку з прошпакльованими стінами достатньо однієї ґрунтовки. Тільки вона повинна бути або білою, або прозорою. Кольорові акрилові ґрунти можуть проявитися небажаними колірними плямами на готовому покритті рідких шпалер.

Перед нанесенням рідких шпалер поверхня повинна бути однотонною світлою. Ця умова виконується само по собі при повному відшпакльовуванні поверхні. Також колір поверхні, що покривається, може мати відтінок в тон кольору, що наноситься. Головне, щоб дотримувалася загальна технологія підготовки поверхні.

Тонкощі нанесення на гіпсокартон

Гіпсокартон використовується в ремонтних роботах дуже часто. Адже це прекрасний матеріал, що дозволяє якісно і швидко вирівняти стіни.

Рідкі шпалери на гіпсокартон наносяться за тими ж правилами, що були описані вище. Є тільки кілька нюансів, які потрібно враховувати.

Перед тим, як нанести рідкі шпалери, гіпсокартон ґрунтується, а потім шпаклюється. Причому потрібно пройти шпаклівкою не тільки стики, а й поверхню листів. Важливо забезпечити однотонність поверхні під рідкі шпалери. Зашпакльовані стіни ґрунтуються.

Використання акрилового ґрунту на всіх етапах підготовки поверхні є обов'язковим.

Сама технологія нанесення нагадує нанесення будь-якої декоративної штукатурки: матеріал розподіляється по стіні від кута, розгладженням пластичної маси по поверхні.