Сім переваг рідких шпалер

переваги рідких шпалерРідкі шпалери або шовкова декоративна штукатурка – це гідна альтернатива звичним рулонним покриттям, повністю екологічний матеріал на основі целюлози та текстильних волокон. Якщо вам досі складно позбутися стереотипів, які супроводжують такі покриття, то пропонуємо врахувати переваги рідких шпалер.

Головні переваги

Отже, рідкі шпалери, плюси:

  1. Зручне нанесення. Матеріал наноситься пластиковою теркою зворотно-поступальними рухами. Не потрібно спеціальних навичок. Приблизний шар нанесення - 1-2 мм.
  2. Економічні витрати. 1 кілограма сухого складу буде досить для 3-4,5 м.кв покриття.
  3. Естетичність. Після нанесення рідких шпалер виходить безшовна поверхня і тому цей матеріал ідеальний для ремонту приміщень з криволінійними ділянками.
  4. Безліч дизайнерських варіацій: ви можете вибирати рідкі шпалери з різними відтінками, текстурами, експериментувати з насиченістю кольором.
  5. Підвищені тепло- і звукоізоляційні характеристики. Результати випробувань на тепло- і звукоізоляцію наведені в розділі документи.
  6. Функціональність. Матеріал не притягає пил. Також він зберігає колір навіть при тривалому впливі ультрафіолету.

Розібратися в плюсах і мінусах рідких шпалер допомагають відгуки. За словами наших партнерів і постійних клієнтів, шовкова «штукатурка» незвично виглядає, комфортна в нанесенні і дуже довговічна.

Чи є недоліки?

Відгуки про рідкі шпалери згадують про такі недоліки:

  • вартість: деяким вона здається високою. Хоча вартість квадратного метра покриття починається від 30-40 гривень;
  • відносна складність у догляді: мити рідкі шпалери не можна. Зате при розмочуванні покриття на стіні стає пластичним. Його легко видалити і замінити на нове, при цьому стику між ремонтованою і існуючою поверхнею не залишиться. Таким чином прекрасно справляються зі складними плямами (наприклад, близько вимикачів) або з «залисинами»;
  • обмеженість у виборі кольору. Але в каталогах представлено 128 варіантів покриттів! Це більш ніж достатня колірна гамма для приміщень в найпопулярніших стилях. Але ж рідкі шпалери відрізняються ще й фактурою.

Рідкі шпалери дарують кімнаті особливий, м'який колорит. Спокійні або розкішні текстури та кольори легко передадуть потрібний настрій.

І ще один важливий момент: рідкі шпалери ремонтопридатні. Старе забруднене покриття можна зчистити зі стіни, попередньо розмочивши, а на його місце нанести нове. Після висихання колір вирівнюється, і ділянка ремонту буде непомітною.