Рідкі шпалери в передпокої: вибираємо і комбінуємо

Щоб інтер'єр вашого будинку був збалансованим і гармонійним, потрібно врахувати безліч нюансів і підібрати матеріали, які будуть і практичними, і естетичними. Це стосується всіх кімнат у вашому будинку, але особливо – передпокої. Адже знайомство з вашим будинком починається саме з коридору. Чому рідкі шпалери в інтер'єрі передпокої вважаються найбільш доречним варіантом? Тому що цей матеріал відрізняється від інших способів обробки безліччю переваг.

Переваги

Рідкі шпалери в передпокої демонструють такі переваги:

  • екологічність (в складі – целюлоза, текстильні волокна, КМЦ);
  • бесшовность покриттів;
  • можливість експлуатації в приміщеннях з нестабільним мікрокліматом;
  • антистатичний ефект – покриття не притягує пил.

Використовуючи рідкі шпалери в коридорі, ви отримуєте довговічну і стильну обробку. Якщо покриття забрудниться, його легко можна буде повністю замінити або провести частковий ремонт. Інші оздоблювальні матеріали не володіють такою ремонтопридатністю.

Ефектні способи обробки за допомогою рідких шпалер

Оцінюючи рідкі шпалери в коридорі по фото, ви не побачите надто яскравих або занадто темних матеріалів. У цій зоні рекомендується використовувати світлі кремові тони (можливо, кавові, бежеві, золотисті, акварельно-блакитні або бузкові), але не чисто білі, чи не зефірно-рожеві і не насичені коричневі. Адже важливо створити комфортну атмосферу у самого входу в будинок.

Часто на фото інтер'єрів в передпокої з рідкими шпалерами можна побачити комбіновані варіанти, коли стіни оформляються в декількох кольорах. Це можуть бути:

  1. Широкі горизонтальні смуги, коли внизу стіна покривається темними рідкими шпалерами, а верх робиться світлий.
  2. Вертикальні смуги, які чергуються кольорами. Такий спосіб обробки дуже нагадує класичні рулонні шпалери за зовнішнім виглядом і використовується тоді, коли потрібно візуально збільшити висоту стелі.
  3. Зонування простору. У цьому випадку використовується поєднання шпалер різних кольорів або, наприклад, комбінація класичного покриття або матеріалу з глітером. Підходить в тому випадку, якщо потрібно зробити акцент на одній зі стін.
  4. Художні панно або малюнки. Якщо площа передпокою дозволяє насолоджуватися візерунками на стінах, то можна зробити «декоративний розпис», використовуючи будь-які мотиви, які сподобались, від витіюватих вензелів до метеликів.
  5. Не слід забувати і про використання рідких шпалер у поєднанні з   іншими матеріалами. Керамічна   плитка, дерево додадуть інтер'єру індивідуальності.

Рідкі шпалери в передпокої – це прекрасний спосіб реалізувати будь-який інтер'єрний задум! До того ж, не важко підібрати відтінок, який підходить під колір підлогового покриття і дверних полотен.