Чотири види рідких шпалер

види рідких шпалерРідкі шпалери - це матеріал, зовсім не схожий на стандартні рулонні покриття, адже випускається він не в рулонах, а у вигляді сухої суміші, що складається з волокон і клею. Розрізняють види рідких шпалер за складом.

Склад матеріалу

Всього існує 4 виду рідких шпалер для стін:

  1. Целюлозні, на основі продуктів переробки деревини. Вважаються самим бюджетним, але від того не менш ефектним варіантом. Покриття можна використовувати для обробки неопалюваних взимку приміщень (в тому числі на дачах, балконах, верандах). Допускається наносити на стіни з микротрещинами (після грунтовки).
  2. Текстильні, на основі волокон зі штучного шовку. Використовують текстильні волокна з різною текстурою. Всі вони відрізняються гігієнічністю і екологічною чистотою. Завдяки великому процентному змісту шовкових волокон шпалери набувають легкий сатиновий блиск. Їх можна наносити на оштукатурені бетонні або гіпсокартонні стіни.
  3. Бавовняні – на основі волокон чистої бавовни. Такий матеріал ефектний, приємний і теплий на дотик.
  4. З декоративними добавками, в тому числі з глітером і флоком.

Крім того, всі види рідких шпалер для стелі теж підходять. Адже це покриття наносять без швів на будь-які вертикальні, горизонтальні і вигнуті поверхні.

Переваги матеріалу

Види обробки рідкими шпалерами розрізняються по текстурі, розмірами використовуваних волокон і по декоративним ефектам. Але всі їх об'єднують неперевершені експлуатаційні характеристики:

  • 100% екологічна безпека;
  • можливість локального ремонту покриття;
  • можливість наносити покриття на стіну з незначними заглибленнями і шорсткостями;
  • рідкі шпалери формують безшовну поверхню;
  • матеріал володіє антистатичним ефектом, завдяки чому на його поверхні не накопичується пил;
  • тривалий термін експлуатації при правильному нанесенні;
  • проста технологія обробки, доступна навіть домашнім майстрам;
  • можливість створення однотонної поверхні або ефектних художніх візерунків і навіть цілих картин;
  • універсальність: обробку рідкими шпалерами можна комбінувати з природним або штучним каменем, фотошпалерами або класичними рулонними покриттями.

Також варто відзначити стійкість до ультрафіолету. Для рідких шпалер використовується не пігмент, а вже пофарбовані в масі волокна, тому вони не вигоряють на сонці.