Потрібен ремонт при усадці будинку? Обирайте рідкі шпалери

Всі новобудови схильні до усадки, і це природний процес. Усадка виникає через зрушення грунтів в місці будівництва, а також через те, що всі конструкції будинки "сідають" через висихання розчинів і збільшення навантаження. Цей процес неминучий, однак можна передбачити появу усадочних тріщин. Якщо ви в'їжджаєте в новий будинок, то не варто відразу купувати найдорожчі вінілові шпалери або мармурову плитку на підлогу. В ідеалі, потрібно витримати будівлю хоча б рік перед початком оздоблювальних робіт. Однак на практиці так майже ніхто не робить. Тому і вибирають такі оздоблювальні матеріали, які здатні візуально приховати і нерівності підстави, і усадочні тріщини. В Україні такою обробкою стають рідкі шпалери: у Києві, Харкові та інших містах вони неймовірно популярні. Давайте розберемося, чому.

У чому плюси рідких шпалер?

У таких покриттів є безліч переваг:

  • Дизайн рідких шпалер яскравий і різноманітний. Ви можете вибрати однотонні або багатобарвні матеріали, з різною текстурою, з глітером. Тому вам не доведеться йти на компроміс між практичністю і стилем.
  • Текстильна штукатурка дозволяє реалізувати будь-який інтер'єрний проект.
  • Покриття наноситься практично як шпаклівка, і ви зможете виконати роботи самостійно.
  • Матеріал зберігає еластичність навіть після висихання і не схильний до розтріскування.

Як бачите, рідкі шпалери не розійдуться по швах і не порвуться, як би не " гуляли”

стіни будинку.

Для яких типів усадки підійде така обробка?

Новобудови, побудовані, за різними технологіями, дають різну усадку:

  • Цегляний будинок сідає рівномірно. Усадка відбувається за рахунок всихання по швах. Тонка декоративна або пофарбована штукатурка може піти сіткою дрібних тріщин, а ось з рідкими шпалерами такого не трапиться.
  • При усадці панельного будинку може зміщуватися горизонталь і вертикаль. Якщо ця похибка незначна, то ви зможете виправити її рідкими шпалерами.
  • Такий матеріал добре лягає навіть на недостатньо рівну основу.
  • Монолітний будинок просто осідає вниз. Якщо ви вибрали квартиру з вільним плануванням, то зможете декорувати перегородки рідкими шпалерами відразу після установки: розтріскування їм не загрожує.

Звичайно, мова йде тільки про перевірені сертифіковані матеріали, які

виготовляються без порушення технології. Вибираючи виробників рідких шпалер, віддавайте перевагу торговій марці Bioplast. Наша компанія випускає покриття, які відмінно підходять для цегляних, панельних і монолітних новобудов.