Як наносити рідкі шпалери розпилювачем

Рідкі шпалери, декоративна текстильна штукатурка підходить для нанесення на стіни, стелю, криволінійні поверхні. Правильно приготовлена робоча суміш являє собою пастоподібну суміш, придатну для нанесення спеціальною гладилкою (пластиковою теркою) або розпилювачем. Чим наносити рідкі шпалери? Це залежить від того, яка продуктивність необхідна, а також від того, яка колекція рідких шпалер використовується.

Так, нанесення рідких шпалер розпилювачем дозволяє економити час. Швидкість нанесення покриття таким чином збільшується майже вдвічі. Для нанесення пульверизатором не кожна колекція підійде, і це потрібно враховувати.

Підготовка перед проведенням робіт

Для оздоблювальних робіт знадобиться звичайний пістолет хопер для рідких шпалер з діаметром сопла 6-8 мм. У нього завантажують вже готову суміш. Перед обробкою стіни повинні бути покриті фінішною шпаклівкою і акриловим грунтом глибокого проникнення білого кольору. Якщо в стінах або стелі є видимі металеві елементи, їх обов'язково зафарбовують, щоб не допустити розвитку корозії і появи жовтих плям. Крім того, тому що шар нанесення пульверизатором дуже тонкий, то необхідно щоб поверхня була рівною.

Також іноді поверхню, на яку наносяться рідкі шпалери, фарбують в тон. Шар фарби допоможе приховати видимі огріхи при нанесенні.

Важливо забезпечити гарну освітленість в зоні робіт. Так, професіонали, які працюють з розпилювачами, направляють лампу на стіну або стелю, щоб уникнути пропусків.

Тонкощі нанесення

Отже, щоб нанести рідкі шпалери пульверизатором, дотримуйтесь таких правил:

  1. Правильно вибирайте обладнання. Підійде пістолет-хопер з соплом 6-8 мм і постійним тиском на виході від 1,5 до 2,5 атмосфер. Також знадобиться компресор з тиском до 5 атм, з ресивером 20 л і подачею повітря близько 180 л/м.
  2. Правильно приготуйте робочу суміш: по консистенції вона повинна нагадувати рідку сметану. Для цього потрібно додати більшу кількість води ніж написано в інструкції. Наприклад, якщо за інструкцією 7 л, то потрібно додати 9 л на один пакет.
  3. Слідкуйте за тим, щоб шпалери наносилися рівномірно, без пропусків. Для запобігання появи порожніх ділянок можна наносити шпалери пошарово, другий шар після висихання першого.
  4. Після нанесення шпалер їх потрібно розгладити теркою, тим самим вирівняти ділянки з різною товщиною і заповнити пропущені.

Після того, як покриття нанесено на стіни, його залишають для висихання. Пам'ятайте, що рідкі шпалери не бояться протягів, тому кімнату можна і потрібно провітрювати.