Часткове зняття рідких шпалер під час ремонту

Коли може знадобитися часткова заміна рідких шпалер? Наприклад, ви вирішили переставити меблі і виявили забруднені або пошкоджені ділянки. Також можлива ситуація, коли виникла необхідність в перенесенні розетки або вимикача і потрібно провести додатковий електропровід. Для вирішення подібних ситуацій не потрібна повна заміна шпалер на кожній стіні, а досить провести локальний ремонт або заміну. Адже рідкі шпалери мають таку властивість як ремонтопридатність. Для цього необхідно попередньо змочити ділянку, яка буде ремонтуватися, водою, дати їй ввібрати вологу і приблизно через 15 хвилин видалити шпалери. Їх можна повторно використовувати якщо вони не сильно забруднені. Якщо ж це не можливо, то нанесіть підготовлені раніше шпалери. Добре, якщо це буде упаковка, придбана ще під час ремонту про запас. Все, що вам для цього знадобиться, - пульверизатор з чистою водою, металевий шпатель і ємність.

Правила ремонту покриття з рідкими шпалерами

Щоб зняти рідкі шпалери частково, вам досить розмочити існуюче покриття. Для цього досить рясно зволожити його чистою водою з розпилювача. Ви побачите, що покриття як би набубнявіє, збільшиться по товщині – для цього знадобиться 15 хвилин, не більше. І тоді потрібну ділянку можна буде акуратно очистити шпателем від шпалер.

Якщо видалене зі стіни покриття не брудне, без сторонніх вкраплень, то його можна використовувати повторно. Після зняття його розрівнюють на твердій поверхні і висушують. Після висихання – використовують повторно. Але найчастіше ремонт рідких шпалер має на увазі заміну покриття на певній ділянці. У такій технології передбачаються наступні етапи:

  • підготовка робочого складу для нанесення: сухі рідкі шпалери, які залишалися у вас «про запас», потрібно змішати з теплою водою в пропорції, зазначеної на упаковці;
  • після того, як суміш настоїться, її можна наносити на стіну, намагаючись витримувати ту ж товщину, що і на останньому «старому» покритті;
  • особливо уважно варто опрацювати місце стику між новими і вже висохлими шпалерами. Для цього ті шпалери, що на стіні, теж злегка розмочують, а нові наносять внахлест.

Відразу після ремонту вам буде здаватися, що пляма сильно виділяється на стіні. І дійсно, вона буде відрізнятися за кольором, адже частина шпалер – мокра, а частина – суха. Але це тільки до висихання ремонтної плями. Після висихання не залишиться ніяких слідів від втручання: колір вирівняється, а шви будуть непомітними. Таким чином можна відремонтувати або замінити рідкі шпалери на будь-якій локальній ділянці.