Шовкова декоративна штукатурка або рідкі шпалери: короткий опис матеріалу

Шовкові рідкі шпалери – це спеціальний склад, який наноситься на стіни майже так само, як і стандартна гіпсова шпаклівка. Шпалерами вона називається тому, що служить досить поширеною альтернативою стандартним шпалерам, як вініловим, так і паперовим. Поверхня стіни після такої обробки залишається м'якою, приємною на дотик. Рідким матеріал називають через консистенції при нанесенні: суху сировину, розфасовану в пакети, після замішування з теплою водою стає схожою на густу сметану. А шовковими шпалери названі тому, що в складі дійсно присутні волокна шовку, штучного.

Особливості та переваги рідких шпалер на основі шовку

Шовкові рідкі шпалери для стін можуть використовуватися для всіх житлових приміщень без обмежень. Ними можна декорувати стіни хоч в дитячій і спальні, хоч в їдальні та вітальні. І такій універсальності є пояснення. Ось головні переваги рідких шпалер, шовкової штукатурки:

  1. Матеріал на 100% екологічно чистий, так в складі присутні тільки целюлоза, клей КМЦ і волокна штучного шовку.
  2. Шовкова декоративна штукатурка складається з волокон, пофарбованих у масі. Саме цим і забезпечується підвищена світлостійкість покриття. Такі шпалери цілком можна використовувати на сонячній стороні, адже вони не вигоряють на сонці. Колір зберігається стабільним протягом багатьох років.
  3. Процес нанесення не вимагає спеціальних навичок і особливого інструменту. Досить тільки гладилки, якій ви будете наносити і розрівнювати суміш. В процесі робіт можна і потрібно тримати вікна відкритими, щоб процес висихання відбувався швидше.
  4. Якщо шпалери пошкоджені або зіпсовані в одному місці, вам не доведеться робити ремонт повністю. Шовкову штукатурку можна розмочити і зчистити на певній ділянці. Потім на стіну наноситься новий шар шпалер, причому ремонтні стики буде не видно.
  5. Матеріал має гарну покривістість і зносостійкість, рівномірно покриває будь-які поверхні, навіть з вигинами. Перед нанесенням досить покрити стіни стартовою шпаклівкою і прогрунтувати.
  6. За рахунок включення до складу шовкових волокон матеріал набуває легке внутрішнє сяйво і виразну текстуру.

Уже зважилися на покупку? Оцініть шовкові рідкі шпалери на фото. Наші менеджери допоможуть вам підібрати відтінок і текстуру точнісінько як на фотографії або відповідно до унікального дизайнерського проекту вашого будинку.