Бежева гама в холодній колірній палітрі. Або як поєднати бежевий колір з акцентами

Це не найпоширеніша колірна схема, яку застосовують в інтер'єрі, проте коли ми говоримо про бежеву гаму, неможливо не згадати про її невід'ємну складову – палітру холодних бежевих кольорів.

Важливо відзначити, що застосування холодної палітри має досить відчутний ефект, здатний справляти враження емоційно витриманої, а іноді навіть нарочито суворої, колірної основи. Такий ефект пов'язаний з тим, що вся холодна палітра походить з відхилення бежевих тонів в сторону частіше сірих або зелених, а рідше синіх відтінків.

Саме з цієї причини спосіб застосування відтінків бежевого кольору максимально можна порівняти зі способами застосування сірої колірної гами.

Якщо в приміщення потрапляє велика кількість природного світла, а це не входить в план оформлення, то надлишок природного освітлення часто компенсують саме за рахунок застосування холодної бежевої палітри. А пом'якшити цей ефект, зробити його менш суворим, допомагає застосування відтінків білого кольору в окремих елементах.

Як і у випадку з застосуванням сірого кольору, дана палітра легко приймає яскраві колірні акценти, здатні зробити інтер'єр живим, надати йому настрій. Що важливо, колірні акценти можна легко міняти, і тим самим – міняти і настрій всього приміщення. Цей прийом, є маленьким, але безцінним секретом холодної гами бежевих відтінків.

У колекціях рідких шпалер BIOPLAST ви знайдете найширший вибір всієї колірної гами бежевих відтінків, підберете текстури, а також оригінальні або традиційні акцентні рішення, які обов'язково зроблять ваш інтер'єр унікальним!