Рідкі шпалери в дитячій - особливості використання і догляду

У складі рідких шпалер – виключно екологічно безпечні компоненти, тому їх можна без обмеження використовувати в дитячих кімнатах. Серед переваг таких покриттів варто назвати:

  • приємну на дотик текстуру, злегка бархатисту, але при цьому шорстку;
  • можливість швидкого відновлення покриттів при пошкодженні (або якщо потрібно приховати дитячі витівки);
  • антистатична, тобто не притягає пил, поверхня;
  • збільшення тепло- і шумоізоляції в кімнаті, що особливо актуально для дитячих.

Як бачите, жидкие обои в детской – це зручно і практично. Тим більше, що всі роботи з нанесення і заміни покриття можуть виконуватися батьками без залучення сторонніх майстрів.

Дизайн стін за допомогою рідких шпалер

Перевага рідких шпалер ще й в тому, що вони можуть наноситися не тільки на стіни, але і на стелю. Розглядаючи рідкі шпалери на стелі в дитячій на фото, ви неодмінно відзначите комфортність такого рішення: приміщення виглядає цілісним, гармонійним, адже немає нав'язливого переходу між матеріалами з різною фактурою.

Що ж стосується вибору кольору, то традиційно для кімнат дівчаток використовують кремові, рожеві, бузкові і золотисті тони, а для хлопчиків вибирають елегантні сірі, сині і коричневі кольори. До універсальних відтінків відносять зелений і жовтий.

Дуже цікаво виглядає малюнок рідкими шпалерами в дитячій. Це можуть бути мультиплікаційні персонажі, морські рифи, що розпускаються пишні квіти або падаючі листя, замки і казкові будиночки – все що завгодно. Вибирайте тематику малюнка відповідно до захопленнями дитини.

Як правильно доглядати за покриттям

Дитячі рідкі шпалери на фото завжди виглядають оригінально і привабливо. Для того, щоб матеріал довше зберігав ефектний зовнішній вигляд, за ним потрібно правильно доглядати. Регулярний догляд має на увазі сухе очищення, адже рідкі шпалери бояться сильного зволоження. Ви можете пропилососити стіни (використовуйте м'яку щітку) або очистіть забруднення ластиком. Якщо плями або фарбу неможливо акуратно витерти насухо, то можна відновити покриття. Для цього розмочіть забруднену ділянку і зчистіть її, а потім нанесіть на стіну нові рідкі шпалери. Після висихання покриття швів не залишиться. Ось чому рекомендують мати в запасі ще одну упаковку сухої суміші або використовувати решту матеріалу після ремонту. &Nbsp; Так ви зможете своєчасно проводити ремонт в дитячій.