Як правильно грунтувати стіни під рідкі шпалери

рідкі шпалери грунтуватиРідкі шпалери дозволяють створювати безшовні, приємні на дотик і привабливі покриття. Але всі ці характеристики забезпечуються тільки за умови правильної підготовки стін. Так, поверхня перед нанесенням матеріалу повинна бути рівною і чистою, але не менш важливо стіни під рідкі шпалери грунтувати. Давайте розберемося, для чого це робити і який саме склад рекомендується використовувати.

Навіщо використовується грунтовка?

Грунтовка під рідкі шпалери необхідна для вирішення таких завдань:

  • збільшення міцності підстави;
  • поліпшення адгезії між підставою і текстильною штукатуркою;
  • забезпечення низької водовбирною здатності для матеріалу стін;
  • гарантія кольорової стійкості, тобто того, що колір підстави не проступить через рідкі шпалери і не змінить їх відтінок.

Яка грунтовка підійде

Важливо, щоб грунтовка перед рідкими шпалерами наносилася саме біла, інакше можливі зміни відтінку і поява сторонніх плям. Також грунтовка може бути прозорою (безбарвної), але ні в якому разі не жовта або сіра!

Попередня грунтовка виконується поверх чорнової основи, ще перед нанесенням стартової шпаклівки. Ця технологія використовується для гіпсокартонних, бетонних і оштукатурених стін. Остаточно грунтують стіни після нанесення стартовою шпаклівки. Коли вона висохне, наносять шар грунту (пензликом або валиком). Після висихання наносять додатково другий шар, якщо підстава занадто пухка. Це дозволяє її додатково зміцнити і забезпечити надійну фіксацію декоративного шару.