Чи можливо змінити колір рідких шпалер і як це зробити

Дизайн стін вимагає регулярного оновлення. Для того, щоб змінити колірну гамму оформлення, зовсім не обов'язково починати капітальний ремонт. Досить тільки замінити саму обробку, не зачіпаючи підстави. І оптимальним вибором для декору стін стануть рідкі шпалери.

Рідкі шпалери або декоративна шовкова штукатурка – це суха суміш, яка після розведення водою перетворюється в пластичну і зручну для нанесення масу. У складі – клей КМЦ, целюлоза, а також текстильні волокна, забарвлені в масі. Саме вони визначають і колір, і текстуру покриття. У наших колекціях передбачено близько сотні різних відтінків, а також дизайни з різнокольоровими вкрапленнями і блискітками. Але можливо і зміна кольору рідких шпалер.

3 способи змінити відтінок

Щоб додати колір до рідких шпалер, можна скористатися такою технологією:

  1. Іноді радять порошковий колір для акрилових фарб для посилення вже наявного відтінку. Колер потрібно розчинити у воді, а в рідині, яка вийде, замочити шпалери, щоб вони ввібрали колір. Однак ми, як виробник, не рекомендуємо цього робити. Для виробництва рідких шпалер використовуються текстильні волокна, забарвлені в масі. А при замочуванні їх у розчині барвника неможливо гарантувати стабільний і рівномірний результат. Також не можна спрогнозувати, як поведе себе початковий колір, тому від такого способу рекомендуємо відмовитися.
  2. Змішування різних рідких шпалер може дати хороший результат тільки в тому випадку, якщо ви добре відчуваєте колір. Складати складні композиції потрібно з невеликої кількості матеріалів, а тестувати відтінки найкраще на папері. Після того, як підібрали потрібну пропорцію, потрібно тільки підготувати відповідну кількість суміші і нанести її.
  3. Якщо не потрібно змінювати тон, але важливо зробити обробку більш урочистою, можна використовувати глиттер. Він засипається в ємність з шпалерами в процесі підготовки і істотно додає блиску готовому покриттю.

Експерименти з кольором при нанесенні

Виробник не рекомендує самостійно змішувати матеріали з різних колекцій або різних відтінків. Незважаючи на те, що склад в упаковках практично однаковий, ефект може вийти непередбачуваним. Набагато краще створювати художню обробку на стіні – наприклад, завдаючи рідкі шпалери з переходами кольору.

Поєднання двох кольорів рідких шпалер на стіні в рамках якогось незвичайного дизайну або малюнка виглядають ефектно і стильно. Тим більше, що наноситься така декоративна штукатурка без швів, рівномірним шаром на стіни будь-якої форми – і рівні, і вигнуті.