Чи входять до складу рідких шпалер шкідливі компоненти?

Особливості рідких шпалер
Не завжди будівельні новинки повністю безпечні. Нові матеріали можуть бути і практичними, і естетичними, але при вивченні складу їх зовсім не хочеться використовувати вдома. Давайте розберемося, з чого складаються рідкі шпалери і чи дійсно вони безпечні?

Склад матеріалу

Особливості рідких шпалер – в унікальному складі. Якщо ви вибираєте продукцію від перевіреного виробника, з гарантією і сертифікатами, то можете бути впевнені в якості матеріалу повністю. Надійна компанія не стане приховувати інформацію про склад, а значить, всі компоненти будуть вказані на упаковці.
Отже, склад рідких шпалер:

  • Текстильні волокна (штучний шовк в різних текстурних виконаннях);
  • Волокно целюлози – той же матеріал, що використовується при виробництві паперу;
  • Клейовий компонент, сполучна – КМЦ. Виходить з деревної сировини і вважається повністю безпечним. Використовується навіть в косметичній промисловості;
  • Декоративні добавки – флок, гліттер, люрекс. Забезпечують ледве видимий або помітний блиск, приголомшливу фактурну м'якість. Служать більш яскравими вкрапленнями.

У якісних рідких шпалерах не використовується пігмент, тому втрата кольору виключена. Як бачите, склад матеріалу повністю безпечний. У всякому разі, він не небезпечніше, ніж звичні навколишні речі – тканини і папір.

Технічні тонкощі нанесення

Технологія нанесення покриття передбачає підготовку поверхні. Можливо, на цьому етапі використовуються речовини, здатні нашкодити людині? Ні, підготовка має на увазі нанесення стартової або фінішної шпаклівки і ґрунтовку. Ці речовини теж повністю безпечні – звичайно, за умови, що ви придбаєте продукцію відомих брендів, а не дешевий ноу-нейм. Самі рідкі шпалери не потребують спеціальної підготовки – їх досить перемішати з теплою водою. Вийде пластичне покриття, готове до нанесення на стіну.
Специфіка рідких шпалер така, що їх потрібно перемішувати руками. Ви можете надіти найтонші латексні рукавички і не турбуватися – склад абсолютно не агресивний і при розчиненні у воді не змінює властивостей.
А необхідність провітрювати кімнату при нанесенні покриттів обумовлена не шкідливими випарами, а високою вологістю: чим швидше відбувається повітрообмін, тим швидше кімната буде готова до експлуатації з новою обробкою. Так що сміливо вибирайте рідкі шпалери для свого інтер'єру: вони 100% безпечні і екологічні!