Ремонт шкільних приміщень рідкими шпалерами

Ще 10-15 років тому в якості оздоблювального матеріалу в школах найчастіше використовувалася фарба. Це було обумовлено відносною дешевизною фарбування, а також обмеженим вибором варіантів. Однак сьогодні обробка шкільних приміщень стає цікавою, виразною, позбавляється безликості. Новий підхід до утворення вимагає і нових оздоблювальних рішень. Адже саме від інтер'єру залежить настрій і працездатність учнів.

Чому саме рідкі шпалери?

Як відомо, влітку представники батьківського комітету та вчителі планують майбутній навчальний рік. Всім хочеться, щоб діти після канікул повернулися в чистий клас зі свіжим, оновленим ремонтом. Якщо зараз ви перебуваєте на стадії обговорення і підбору матеріалів, то радимо рідкі шпалери для школи. Чому саме їх? Ось головні причини:

  • Добре лягають навіть на нерівні поверхні. Великі перепади висоти вони не приховають, але їх можна наносити на стіни з нерівностями або покриті тільки стартовою шпаклівкою (а значить, можна заощадити на підготовці).
  • Рідкі шпалери для шкільних приміщень - повністю гігієнічний, екологічний матеріал, який не вигоряє на сонці і не притягує пил.
  • Вони швидко наносяться і можуть сохнути при відкритих вікнах.
  • У представлених колекціях можна підібрати бюджетний варіант.

Крім того, цей оздоблювальний матеріал створює додатковий звукоізоляційний шар на стінах. Тим самим, акустичний комфорт в кабінетах збільшується.

Як використовувати матеріал?

Ремонт кабінету в школі із застосуванням рідких шпалер - це можливість експериментувати з кольором, текстурою і навіть застосовувати елементи художнього оформлення. Так, в загальних коридорах або в молодших класах можна декорувати стіни візерунками або написами. Рідкі шпалери відмінно підходять для розпису стін, так як можуть наноситись за шаблоном і без швів між різними відтінками.

Для кожного з приміщень можна підібрати свій колір: класи на північній стороні зробити більш яскравими, а на південній - навпаки, візуально "охолодити". При цьому можна вибрати матеріал з однієї колекції, але в різних відтінках, щоб загальна обробка приміщень виглядала цілісною.

Звичайно, в тих місцях, де є постійний контакт дітей із стінами, краще використовувати більш тверді матеріали - наприклад, спеціальні плити. Також не варто забувати, що декоративна текстильна штукатурка ремонтопригодна. Вона може очищатися на пошкоджених ділянках і наноситися заново.