Правила комбінування рідких шпалер

поєднання рідких шпалерРідкі шпалери – це унікальний з технічної і дизайнерської точок зору матеріал. Він наноситься на стіни тонким шаром, як штукатурка, і при цьому залишається таким же приємним на дотик, як паперові або текстильні рулонні полотна.

Обробка рідкими шпалерами не викликає складнощів навіть для майстрів-початківців. Потрібно тільки додати по інструкції воду в суху суміш, дати настоятися, щоб клей розчинився, а потім нанести її на стіни тонким шаром. В результаті вийде ефектне, текстурне і безшовне покриття. Навіть білі або бежеві однотонні шпалери гарні самі по собі. А якщо ви вирішите підібрати незвичайне поєднання рідких шпалер, то зможете створити в інтер'єрі чудовий акцент.

Основні способи комбінування

Вибираючи комбінування рідких шпалер, ви можете віддати перевагу таким варіантам:

  • створення вертикальних або горизонтальних смуг;
  • декоративні панно, малюнки на стінах;
  • імітація ліпнини: об'ємні візерунки створюються густими рідкими шпалерами;
  • зонування, вертикальний чи горизонтальний поділ простору кольором.

Можна вибрати підходящий варіант комбінування рідких шпалер по фото: орієнтуйтеся на розміри малюнка, його відповідність обраному интерьерному стилю, а також на базові правила по підбору текстур і кольору.

Правила підбору кольору

Відповідне поєднання кольорів рідких шпалер вибирається виходячи з особливостей інтер'єру. Якщо мова йде про якийсь креативний простір, наприклад, кафе або території проведення виставки, то можна комбінувати яскраві відтінки: наприклад, фуксія і корал, синій сапфіровий і темний фіолетовий з червоним і золотим. Для житлових просторів такі комбінації будуть занадто насиченими і зухвалими.

У вітальнях, спальнях або столових, де на стінах рідкі шпалери, комбінування кольорів переважно наступне:

  1. Один тон, різні відтінки. Можна вибрати перловий і попелястий кольори, розбавити їх класичним сірим і отримати елегантний і стриманий інтер'єр. За таким же принципом вибираються і кольори з коричневої гами: наприклад, кремовий молочний, класичний бежевий, чорний кавовий.
  2. Природні поєднання. За основу беруться відтінки, які в природному вигляді зустрічаються разом в природі: наприклад, пісочний і синій блакитний, ніжно-рожевий і зелений, персиковий і коричневий.
  3. Фантазійні абстракції. Ви можете вибрати будь-яку комбінацію, яка здається вам простою і зрозумілою, тільки не забувайте, що теплі кольори повинні поєднуватися з теплими, а холодні – з холодними.

Всі ігри з кольором допоможуть візуально змінити приміщення.