Інструкція по роботі з рідкими шпалерами Біопласт

Рідкі шпалери або декоративна штукатурка вважається оригінальним високоякісним матеріалом для обробки житлових приміщень. Їх можна використовувати навіть в новобудовах, оскільки в основі обробки — еластичні текстильні волокна.

Поставляється така обробка у вигляді сухої суміші. І потрібно знати, як правильно приготувати робочу суміш, а також — як проводити роботи з матеріалом. Застосування шовкової штукатурки обов'язково включає в себе підготовку поверхні. В якості підстави може бути бетонна, гіпсокартонна або цегляна стіна, обов'язково оштукатурена.

Як провести підготовку

Інструкція на рідкі шпалери передбачає такі підготовчі етапи:

  • Підготовка теплої води і ємності. Краще використовувати об'ємний пластиковий таз, а воду підігріти до 40 градусів, не вище. Такий температурний режим дозволить повністю розчинитися клею КМЦ (в'язкому на целюлозній основі), але при цьому не зашкодить пофарбовані текстильні волокна.
  • Перемішування. Висипайте вміст упаковки в воду (об'єм рідини може відрізнятися для різних колекцій, так що дотримуйтесь інструкцій на пачці). Обов'язково змішуйте одразу всі пакети одного кольору в загальній ємності, щоб матеріал після висихання на стіні був одного відтінку.
  • Замочену масу добре перемішайте вручну. Дриль із міксером використовувати не можна, так як порушиться продумана текстура покриття.
  • Рідкі шпалери в ємності потрібно залишити для замочування мінімум на 8 годин.
  • Перед тим, як ви будете наносити шпалери на стіну, всю масу потрібно ще раз добре перемішати вручну.

Також важлива правильна підготовка основи, і її проводять ще до етапу замішування суміші.

Основні правила виконання робіт

Ремонт з рідкими шпалерами полягає в наступному:

  • бетонну, гіпсокартонну або цегляну поверхню потрібно покрити акриловим грунтом в один шар;
  • потім підстава штукатуриться, і після зачистки знову грунтується (досить використати стартовий склад, без шліфування і фінішу)
  • фінішний етап — нанесення рідких шпалер.

Дуже важливо використовувати білий або прозорий грунтовки на акриловій основі. Цвітну ґрунтовку використовувати не можна, так як це може змінити колір покриття.

Рідкі шпалери наносяться на стіну рівномірними прямолінійними зворотно поступальними рухами за допомогою пластикової гладилки. Матеріал швидше висохне, якщо приміщення провітрювати. Для такої обробки це дозволено.