Рідкі шпалери в спальні: елегантність і практичність

Рідкі шпалери в спальніВсі рідкі шпалери, вироблені за сучасними технологіями, є екологічно безпечними. Адже основою такого матеріалу служать целюлоза і волокна штучного шовку, текстиль. Шпалерами такі покриття називають якраз за целлюлозну складову – це той же компонент, що використовується і при виробництві флізелінових покриттів. Але за способом нанесення матеріал більше нагадує фінішну шпаклівку: він випускається у вигляді сухої суміші і наноситься на вирівняні стартовою шпаклівкою стіни.

Переваги використання рідких шпалер в спальні

Рідкі шпалери в інтер'єрі спальні будуть доречні не тільки тому, що вони екологічні. Цей матеріал володіє масою експлуатаційних достоїнств:

  • легке нанесення, формування безшовної поверхні;
  • можливість створення покриттів на лінійних поверхнях – стінах і стелях, а також в арках, на колонах, в еркерах;
  • збільшення шумо- і теплоізоляції кімнати;
  • можливість локального ремонту покриття;
  • хороша світлостійкість матеріалу;
  • екологічна безпека;
  • можливість нанесення на гіпсокартон, бетон, оштукатурену цеглу, деревину і навіть метал за умови відповідної підготовки стін.

Вивчаючи рідкі шпалери в спальні на фото, ви виявите, що покриття створюють рельєфну текстуру на стіні. На дотик цей матеріал нітрохи не схожий на цементну штукатурку – він набагато м'якший і приємніший.

Дизайнерські властивості

Дизайн спальні з рідкими шпалерами – це завжди цікаво і стильно. Ви можете вибрати традиційні бежеві або сіро-білі відтінки, якщо оформляєте класичну спальню з мінімумом декору, або віддати перевагу яскравим позитивним тонам (червоним, жовтим), якщо хочете реалізувати якийсь етнічний стиль і забезпечити собі легке пробудження вранці.

Але найчастіше на фото дизайну спальні рідкими шпалерами зустрічаються пастельні тони, що створюють легкість, невагомість, акварельну ніжність в просторі. Це можуть бути зелені, рожеві, бузкові, персикові або лазурно-блакитні тони. Зовсім не обов'язково використовувати тільки один колір: ви можете реалізувати будь-який тематичний дизайн спальні з рідкими шпалерами. Матеріали різних відтінків легко поєднуються між собою на стіні, не утворюючи швів. Тому ви можете створювати шикарні художні панно будь-якої тематики, як за трафаретами, так і вручну.