Малюнки рідкими шпалерами: всі тонкощі створення унікального декору

Нанесення малюнка рідкими шпалерами Нанесення малюнка рідкими шпалерами – це прекрасний спосіб урізноманітнити обробку. Оскільки матеріал фактурний, пластичний і наноситься без швів, він чудово підходить для створення «аплікацій» і художніх панно будь-якої складності.

Але потрібно знати, як зробити малюнок рідкими шпалерами, щоб результат вас напевно порадував.

Підготовчий етап

Щоб створювати малюнки рідкими шпалерами, потрібен певний інструмент. Вам знадобиться терка для роботи з рідкими шпалерами, а також валик. Крім того, потрібно відразу підготувати трафарети для перенесення малюнка на стіну. Або ж ви можете перенести контури зображення маркером, олівцем.

Малюнок переноситься тільки після того, як поверхня буде повністю готова до нанесення покриття. Підставу необхідно прошпаклевати, причому не обов'язково фінішною шпаклівкою. Невеликі шорсткості і нерівності будуть приховані під шаром рідких шпалер, але тут потрібно розуміти, що збільшення товщини шару вплине на витрату матеріалу і відповідно на вартість ремонту.

Відремонтована стіна грунтується. Тільки після того, як грунтовка висохне, можна приступати до подальших робіт.

Технологія створення малюнків поетапно

Для створення малюнків рідкими шпалерами використовується така технологія:

  1. На підготовленій стіні прорисовують ескіз або позначають місця розташування трафаретів.
  2. Починають заповнювати контур: спочатку «зафарбовують» великі ділянки одного кольору, розташовані на деякій відстані один від одного.
  3. Найдрібніші ділянки заповнюються в останню чергу. Важливо заповнювати суміжні елементи так, щоб межа встигала підсохнути. Інакше можуть змішатися кольори.
  4. Якщо потрібно підправити контури, то робити це потрібно акуратно, за допомогою шпателя і тоді, коли межа ще не просохла.
  5. Після того, як зображення створене, роблять фон.
  6. Багато дрібних деталей в готовому малюнку можна підкреслити фломастерами або восковими олівцями по контуру.

Підшукати відповідне зображення нескладно: ви можете вивчити фото, як робити малюнки рідкими шпалерами, і обов'язково знайдете ефектну ідею для свого будинку. Зазвичай у вітальнях або спальнях використовують флористичну або пейзажну тематику, а в дитячих кімнатах – зображення улюблених мультиплікаційних героїв, абстракцій, замків.