Рідкі шпалери в передпокої: сучасні дизайнерські рішення

Рідкі шпалери в передпокоїПерше враження від обробки будинку складається саме в передпокої. Але ця зона – не тільки візитна картка всього житла. Вона має ще й деякі функціональні особливості, які доведеться враховувати при виборі обробки. Так, в коридорі завжди багато пилу, але мало світла, тому обробка не повинна перевантажувати простір, легко очищатися і наноситися при необхідності. Всім цим вимогам відповідають рідкі шпалери в передпокої.

Переваги покриття

Екологічність, міцність, легкість в нанесенні, ремонтопридатність – все це переваги, що дозволяють використовувати рідкі шпалери в інтер'єрі передпокою практично без обмежень.

У тих місцях, де покриття забруднилося або витерлось, його можна просто замінити. Так само легко можна провести локальний ремонт, якщо об стіну точила кігті кішка. Досить тільки розмочити рідкі шпалери, зняти і нанести нові. Звичайно, щодо технічного обслуговування варто подумати заздалегідь і купити 1-2 упаковки про запас.

Дизайнерські рішення

Дизайн інтер'єру передпокою з рідкими шпалерами може бути найрізноманітніший:

  1. Для класичного стилю або бароко, де важливо продемонструвати розкіш, вибирають покриття з глітером.
  2. Якщо оформляється передпокій в вінтажному стилі або в стилі лофт, то цілком можна використовувати рідкі шпалери в комбінації з декоративним штучним каменем. Так обробка стане нагадувати стіни старовинного замку.
  3. Для сучасних стилів можна вибрати кольорове покриття зі складною фактурою, з незвичайними великими вкрапленнями.
  4. Мінімалізм зажадає нейтральних тонів. Вибираються спокійні відтінки рідких шпалер з дрібнодисперсною текстурою.

Колір рідких шпалер в передпокої може бути блакитним, бузковим, ніжно-зеленим, бежевим, шоколадним. Можна не обмежуватися одним відтінком. Добре виглядає горизонтальне зонування – особливо, якщо кімната вузька. Також можна наносити рідкі шпалери вертикальними смугами, рівними або вигнутими, чергуючи вибрані кольори. Але найяскравішим і нестандартним рішенням стане художній розпис. Оскільки шовкова штукатурка наноситься без швів, фігури елементів розпису можуть мати найскладніші обриси.

Ви можете вибирати будь-які потрібні відтінки і бути впевнені в їх стійкості кольору. Для виробництва рідких шпалер не використовують пігмент: текстильні волокна фарбують в масі, тому обробка стійка до вицвітання.