Рідкі шпалери в дизайні інтер'єрів. Ефектні варіанти оформлення

Рідкі шпалери ще називають текстильною штукатуркою. Вони можуть бути на основі бавовни, целюлози, штучного шовку. У будь-якому випадку, такий матеріал підходить і для стін, і для стель (а також для колон і арок), залишається м'яким і приємним на дотик, швидко висихає навіть на протязі і дозволяє стінам дихати, зберігаючи мікроклімат. Він досить швидко став популярним через оригінальний зовнішний вигляд і зручність нанесення. Але як бути з варіантами оформлення? Чи може дизайн інтер'єрів з рідкими шпалерами похвалитися ефектністю або різноманітністю? Давайте розберемо основні особливості цього матеріалу і виберемо відповідний спосіб декору з його використанням.

У чому плюси застосування текстильної штукатурки?

Дизайн з рідкими шпалерами може бути яскравим, контрастним або непомітним, фоновим. Справа в тому, що цей матеріал випускається в різних кольорових варіаціях, серед яких є і комбіновані відтінки. Також він підходить для зонування і для художнього розпису. Готова "робоча" суміш наноситься без швів: місце переходу між відтінками легко "затирається", навіть якщо ви використовуєте трафарети або просто лінійне розділення.

Переваги використання такого матеріалу полягають в наступному:

  • насиченість і стійкість кольору, оскільки волокна фарбуються в масі;
  • антистатичність (пил не притягується);
  • екологічна безпека.

Як оформити приміщення?

Найпопулярніші варіанти дизайну з рідкими шпалерами — це створення фонових і акцентних поверхонь. Наприклад, в добре освітленій вітальні можна три стіни оформити біло-жовтими або біло-бежевими відтінками, а на четвертій використовувати такі ж за кольором шпалери, але з додаванням Гліттера. Якщо хочеться яскравості, можна звернути увагу на бузкові, бордові, рожеві тони. Блакитні і сині створять відчуття прохолоди, а сірі зроблять приміщення стильним і монохромним.

Рідкі шпалери в інтер'єру будинку — це не тільки красиво, але і практично. Справа в тому, що матеріал ремонтопридатний. Якщо якась частина нанесеної обробки забрудниться або" витреться", то пошкоджену ділянку можна зчистити, а на те місце нанести нові шпалери. Їх готують таким же способом, як і "основні". Щоб ви завжди могли виконати ремонт, рекомендуємо з самого початку купувати на 1-2 кг більше. В цьому випадку ви купуєте матеріал з однієї партії, і відтінки після ремонту абсолютно не будуть відрізнятися.