Візерунки рідкими шпалерами на стіні: малюємо з трафаретами

Рідкі шпалери (або текстильна штукатурка) гарні тим, що лягають навіть на недостатньо підготовлені поверхні без швів. Ви можете використовувати два кольори, поєднавши їх на одній стіні для вертикального або горизонтального зонування простору. Але популярний і більш складний варіант — створення орнаментів або зображень. Для цього вам знадобиться трафарет для рідких шпалер.

Переваги такого дизайну

Такий підхід до оформлення стін дозволяє виділитися, відмовитися від стандартних монохромних фонів на користь авторського, незвичайного оформлення. Ви можете використовувати улюблені геометричні або рослинні мотиви, намалювати оригінальне панно, казковий замок або ігрове поле.

Ефектні малюнки рідкими шпалерами можна використовувати для оформлення спальні, вітальні та дитячої. При такому способі декорування зовсім не обов'язково використовувати шпалери з однієї колекції. Ви можете успішно експериментувати з текстурами:

  • якщо використовувати обробку з глітером, то намальований орнамент виглядає ще більш благородним і вишуканим (в залежності від переважаючих в приміщенні відтінків можна замовити золоті або срібні блискітки);
  • якщо використовувати штукатурку з волокнами штучного шовку, з легкими сатиновими відблисками, то можна успішно імітувати дорогі текстильні шпалери;
  • для дитячої кімнати підходять всі види рідких шпалер, так як вони безпечні з екологічної точки зору, але краще всього вибирати бавовняні, з приємною на дотик м'якої “хмарної” текстури.

Особливості проведення робіт

Як створити декор рідкими шпалерами? Вам знадобиться підібрати трафарети згідно з дизайном кімнати і зробити попередню розмітку.

Шаблони для малюнка можна придбати або зробити самостійно. Найчастіше використовують готові варіанти, виконані з тонкого непрозорого пластика, так як вони багаторазові. Зазвичай такі шаблони використовуються для створення малюнка врівень зі стіною, в одному кольорі. Але є також і об'ємні, і багатобарвні варіанти. Важливо, що рідкі шпалери не збирають пил на поверхні, тому ви можете без побоювань використовувати об'ємний декор, так як він не завдасть клопоту в прибиранні.

При роботі спочатку створюється сам малюнок, а потім вже фон навколо нього. Місця стиків ретельно загладжуються, щоб суміжні покриття злегка перемішалися.