Сприйняття рожевого кольору в інтер'єрі

Напевно, жоден з кольорів не є одночасно настільки популярним, й настільки підданим критиці, як рожевий. Можливо, що сторона що критикує і буде права, якщо стикається з дисбалансом в його застосуванні.

При цьому важливо пам'ятати, що рожевий колір несе дуже сильний посил чуттєвості. Він подарує асоціації з юністю і надіями, солодким фруктовим смаком і запахом цукерок, проявами ніжності, турботи і любові. І так, давайте спробуємо розібратися, як зробити в інтер'єрі асоціативну картину збалансованою і інформативно насиченою.

Важливим фактором є інтенсивність кольору. Яскраві відтінки рожевого несуть в собі вкрай сильне енергетичне наповнення, здатне не тільки привертати увагу, а й домінувати над усім оточенням. Вони не залишають місце для компромісів і натяків, і несуть прямий і очевидний інформаційний посил.

Однак якщо перед нами стоїть завдання створити невловиме, відчуття яке немов вислизає, підказку, ми сміливо можемо застосовувати всю гаму приглушених відтінків рожевого. І навіть у цій гамі вони зможуть розповісти нам безліч своїх яскравих історій.

Існує величезна різноманітність відтінків рожевого, і назви їм дають, як правило, за їхньою природною аналогією: тілесний, лососевий, фуксія, креветковий, кораловий, маджента і багато-багато інших.

Сучасна тенденція оформлення рекомендує нам не застосовувати виключно рожевий колір в декорі, навіть в гамі декількох відтінків. Обов'язково необхідно врівноважити його будь-яким нейтральним або холодним відтінком. Сполучення з білим дасть відчуття чистоти. Сірий колір зробить рожевий, навіть в самій незначній концентрації ще більш виразним. А прохолодні відтінки синього і зеленого додадуть інтер'єру, в поєднанні з теплим рожевим, відчуття свіжості і затишку одночасно.

В інтернет-магазині рідких шпалер BIOPLAST ви зможете знайти вже готові декоративні рішення в різних відтінках рожевого кольору, які сміливо можете застосовувати як готові комбінаторні рішення. При цьому, їх також можна використовувати для створення більш складних композицій з холодними і нейтральними тонами.

Бажаємо успішних реалізацій ваших найсміливіших проектів!