Види шпалер: як вибрати оптимальний варіант

Оздоблення стін найчастіше виконується шпалерами. Цей матеріал гарний зручністю у використанні і різноманітністю дизайнерських варіантів. Можна вибирати різні кольори, текстури, малюнки – кожен сезон випускається кілька нових колекцій. Але яким видам шпалер віддати перевагу і як взагалі класифікується цей оздоблювальний матеріал?

Сучасна класифікація шпалер по виду матеріалу

Існують такі різновиди шпалер:

  1. Паперові, в тому числі паперові з акриловим напиленням. Найчастіше це гладкі покриття, виготовлені з 2 шарів паперу. Головна їхня гідність – екологічність, а ось міцність і довговічність таких покриттів не надто висока.
  2. Вінілові. Ці покриття можуть бути на паперовій або флізеліновій основі. Відрізняються волого і світлостійкістю. Часто виконуються в техніці шовкографії або доповнюються металізованими нитками.
  3. Флізелінові, в тому числі і під фарбування. Виготовляються з нетканого матеріалу на целюлозній основі. Відрізняються екологічністю міцністю. Підходять для ремонту в новобудовах.
  4. Текстильні. Це покриття з натуральних текстильних волокон, покриті спеціальними просоченнями. Коштують досить дорого і часто вибираються тільки як акцент.
  5. Склошпалери. Для їх виробництва використовується особливо міцне скловолокно, тому такі полотна як би додатково армують стіну.

Також існують різні види дизайну шпалер: однотонні, під природні або оздоблювальні матеріали (наприклад, під дерево, штукатурку або тканину), а також з фантазійними малюнками.

Де придбати оздоблювальний матеріал?

Після того, як ви визначилися з конкретними різновидами, залишилося тільки вирішити, де купити шпалери. Найвигідніше звернутися до виробника безпосередньо. Пропонуємо купити шпалери в інтернет-магазині в Україні: компанія «Біопласт» забезпечує низькі ціни на всі свої колекції.

У нас ви можете вибрати різноманітні серії рідких шпалер, що розрізняються як забарвленнями, так і текстурами. Ми пропонуємо тільки екологічно безпечні матеріали з підтвердженою якістю, які можуть без обмежень використовуватися для обробки будь-яких житлових, громадських і комерційних приміщень.