Склад рідких шпалер: які компоненти входять в суху суміш

Состав жидких обоевДля тих, хто не знає, як виглядають рідкі шпалери, варто уточнити, що ці покриття не мають нічого спільного з рулонними. Вони і виглядають, і наносяться як штукатурка, тільки залишаються завжди приємними на дотик і екологічними за рахунок своєї текстильної основи. Цей обробний матеріал пропонується в упаковках по 1 кг.

Що входить до складу?

Отже, рідкі шпалери (склад) - це 4 базових елементи, які змішуються між собою в певній пропорції:

  1. Текстильні волокна, в тому числі зі штучного шовку і бавовняні. Це база для рідких шпалер, та основа, що забезпечує текстуру. Текстильні компоненти можуть бути великими або дрібними. У виробництві рідких шпалер використовується тільки зносостійкий текстиль з сертифікатами якості та гігієнічної безпеки. Також важливо, що ці компоненти вибираються пофарбованими в масі, тобто в процесі виробництва не використовують пігмент. Завдяки такому підходу забезпечують високу стабільність кольору.
  2. Целюлозне волокно. Це абсолютно натуральний продукт, одержуваний деревообробною промисловістю. На основі целюлози виробляється будь-який папір, так що такий компонент повністю безпечний. Обсяг целюлози в складі залежить від колекції, обраних дизайнерських рішень.
  3. КМЦ – клейова сполучна. Цю речовину також отримують в процесі деревообробки. Як загусник використовується і в клеї для стандартних шпалер, і навіть у виробництві косметики. У складі рідких шпалер фіксує компоненти, об'єднує їх одне з одним в процесі нанесення і забезпечує пластичність.
  4. Декоративні добавки, що дозволяють експериментувати з фактурою. У складі рідких шпалер може бути присутнім декоративний мінерал вермикуліт, флок – дрібні або великі частинки, а також глиттер, блискітки в формі кружечків або паличок. Золотий або срібний глиттер можна додати до складу і окремо, щоб підсилити блиск обробки.

Всі компоненти рідких шпалер екологічні. Така обробка не викликає алергії, прекрасно виглядає в будь-якому інтер'єрі, від їдальні до дитячої, і не вимагає специфічного догляду.

Приготований в заводських умовах склад рідких шпалер своїми руками заливають теплою водою і витримують кілька годин. Вода дозволяє клею разбухнути – так із сухої суміші в заводській упаковці виходить пластична, зручна в роботі маса для нанесення на стіну.