Шовкові рідкі шпалери: все, що ви хотіли знати про цей матеріал

шовкові рідкі шпалериРідкі шпалери або декоративна штукатурка зі складом з текстильних волокон і клею КМЦ відрізняються текстурою – все залежить від того, які саме текстильні волокна використовуються. Найдорожчими і чи не найкрасивішими вважаються шовкові рідкі шпалери (в нашому асортименті – каталог №3).

Переваги

У складі цього матеріалу – волокна штучного шовку, що дають приголомшливий сатиновий блиск. Звичайно, ціна на рідкі шовкові шпалери досить висока, але достоїнства матеріалу цілком виправдовують витрати. Ось головні переваги:

  1. Безпечний і екологічний склад. Покриття підходить для дитячих кімнат без обмежень.
  2. Зручне фасування: в сухому вигляді, по 1 кілограму в пакеті.
  3. Кольорове розмаїття: є шовкові рідкі шпалери для стін як в кремових, пастельних і «перлинних» тонах, так і в яскравих, соковитих, «тропічних» відтінках.
  4. Можливість доповнити матеріал глітером (золотими або срібними частинками для додання блиску).
  5. Паропроникність. Штучні текстильні волокна не заважають стінам «дихати», зберігаючи сприятливий для людини мікроклімат.
  6. Покриття відрізняється низькою гігроскопічністю і хорошою стійкістю до температурних перепадів. При необхідності його можна використовувати і в заміському неопалюваному котеджі.
  7. Шовкові волокна відрізняються високою стійкістю кольору і не вигоряють на сонці.
  8. Завдана на стіну шовкова обробка дуже приємна на дотик і створює додатковий звукоізоляційний шар.
  9. Покриття після нанесення залишається ремонтопридатним: ви можете прибрати забруднені ділянки локально. Після цього нанесіть на вивільнену поверхню новий шар рідких шпалер. Після висихання не залишиться ніяких ремонтних швів, залишиться однорідна обробка.
  10. Таким матеріалом можна покрити не тільки стіни, але і стелю, арки, виступи і ніші. Він легко лягає на стартову штукатурку.

Варто купити шовкові рідкі шпалери ще й тому, що вони володіють антистатичним ефектом: до їх поверхні не притягується пил.