Ремонт пошкоджень рідких шпалер

Ремонт пошкоджень рідких шпалерОднією з унікальних характеристик рідких шпалер є ремонтопридатність. Це означає, що можна виконувати локальний ремонт пошкоджених шпалер, замінюючи тільки в зношених або особливо забруднених місцях.

В яких випадках може знадобитися ремонт

Рулонні шпалерні покриття неможливо відремонтувати точково: завжди залишиться місце стику, та й різниця між рулонами буде дуже помітна. А ось реставрація рідких шпалер дозволяє відновити покриття без видимих швів і місць переходу.

В яких випадках може знадобитися ремонт? Можливість реставрації знадобиться для всіх активно експлуатованих поверхонь. Місця поруч з вимикачем, поруч з меблями, які стоять близько, прохідні місця і зовнішні кути - це ділянки, які найбільш страждають при експлуатації приміщень. Та й від прикрих випадковостей (пролитої кави або пустощів дітей) - ніхто не застрахований.

Як виконується реставрація

Щоб виконати ремонт пошкоджень рідких шпалер, вам знадобиться всього лише розпилювач з водою і пластиковий шпатель. Сама технологія ремонту включає в себе такі етапи:

  • у розпилювач набирають чисту воду і з його допомогою зволожують потрібну ділянку стіни;
  • залишають поверхню на 15 хвилин: за цей час клей КМЦ розчиниться у воді і матеріал стане пластичним;
  • шпателем знімають рідкі шпалери в місці ремонту. Якщо матеріал чистий, то його можна використовувати повторно, якщо ні, то його просто викидають;
  • якщо зі стіною, де були рідкі шпалери, проводилися якісь роботи (наприклад, готувалися штроби під проводку), то її потрібно заново проґрунтувати. Підійде будь-який безбарвний або білий ґрунт;
  • підготувати шпалери для ремонту. До речі, можна буде використовувати шпалери, які напевно залишилися у Вас після ремонту. Решта шпалери просто потрібно висушити, розправивши їх на будь-якій чистій поверхні і давши їм висохнути. Перед повторним використанням повторно додати води у приблизній кількості до отримання потрібної консистенції;
  • коли суміш і стіни вже підготовлені до нанесення, потрібно розмочити водою краї ремонтної «плями». Це дозволить нанести новий матеріал без швів;
  • рідкі шпалери наносяться шпателем на стіну - так, щоб новий матеріал злегка заходив один на інший з вже існуючим покриттям.

Залишиться тільки дочекатися висихання. Після ремонту нові рідкі шпалери «зіллються» зі старим покриттям. Не буде видно ні швів, ні переходів кольору.