Правильний розрахунок рідких шпалер для ремонту

скільки рідких шпалер в упаковціРідкі шпалери (шовкова штукатурка) – популярне і затребуване оздоблення. Але як виконати розрахунок і визначити, скільки потрібно рідких шпалер? Попередній розрахунок матеріалу важливий. Він дозволяє відразу спланувати витрати і придбати матеріал з запасом. Запас знадобиться для подальшого локального ремонту покриття.

Від чого залежать витрати?

Перш ніж виконувати розрахунки, дізнаються, скільки рідких шпалер в упаковці . Рідкі шпалери Біопласт фасуються в мішки по 1 кг сухої суміші. У цю суміш вже входять всі текстурні волокна, клей КМЦ і необхідні декоративні добавки – для отримання робочої суміші потрібно додати тільки воду. Однієї такої упаковки вистачить на 3-5 метрів кв. стелі або стіни. Витрата залежить від величини використовуваних волокон: чим вони більші, тим більше витрата матеріалу. Також важлива товщина нанесення: вказана на упаковці витрата наведена для професійного нанесення, коли буде витримуватися рівномірна товщина в 1-1,5 мм.

Як розрахувати кількість?

Отже, розрахуємо, скільки потрібно на кімнату рідких шпалер:

  • перший крок: визначаємо параметри кімнати, довжину, ширину, висоту;
  • другий крок: враховуємо кількість дверей в кімнаті та їх параметри;
  • третій крок: кількість вікон в приміщенні та їх параметри, ширина і висота;
  • четвертий крок: знаходимо загальну площу стін за вирахуванням отворів;
  • п'ятий крок: вибираємо артикул, щоб визначити витрату, заявлену виробником.

Наприклад, якщо площа стін кімнати за вирахуванням вікна з дверима вийшла 30 квадратних метрів, то знадобиться 10 упаковок рідких шпалер з витратою 1 кг на 3 кв. метра. Але рекомендуємо купувати матеріал завжди з запасом, особливо, якщо у вас немає досвіду роботи з таким покриттям. Завжди краще придбати на 1-3 упаковки більше. Тим більше, що розфасовані в заводську упаковку текстильні шпалери не вимагають специфічного зберігання. Вони цілком можуть зберігатися в коморі або в шафі до тих пір, поки покриттю не знадобиться ремонт. Навіть уже розмішані водою покриття можна висушити на гладкій поверхні і зберігати для подальшого використання.

Витрата рідких шпалер на квадратний метр дорівнює зазначеному, тільки коли ви готуєте поверхню до нанесення по технології. Так, стіна повинна бути рівною, без значних перепадів висоти, видимих тріщин, елементів покриття, які відстають. Для точного розрахунку кількості матеріалу ви можете скористатися нашим калькулятором і підібрати конкретний артикул покриття.