Оформлення коридору рідкими шпалерами

Якщо людини “зустрічають по одягу”, то будинок оцінюють по передпокою. Хочете, щоб у гостей завжди залишалося сприятливе враження про ваш будинок? Або мрієте, щоб затишна і красива обробка зустрічала вас всякий раз, коли ви повертаєтеся додому? Тоді використовуйте рідкі шпалери в коридорі. Цей матеріал естетичний, практичний і привабливий, відрізняється функціональністю і зручністю (як в нанесенні, так і в подальшій експлуатації).

Чому такий матеріал — відмінний вибір для передпокою?

Рідкі шпалери для стін в коридор, як і інші покриття цього типу, гіпоалергенні, антистатичні, пожежостійкі, стійкі до зовнішніх впливів і мають гарну тепло-і звукоізоляцію. Крім того, вони наносяться на стіни без швів і добре поєднуються з іншими оздоблювальними матеріалами, будь то дерев'яні, пластикові рейки, керамограніт, цегла або штучний камінь.

Популярні інтер'єрні рішення і дизайнерські експерименти

Рідкі шпалери в коридорі квартири можуть стати чудовим фоном для дорогих меблів або колекції картин. Але не варто обмежуватися виключно фоновими одноколірними рішеннями. Якщо площа вхідної групи досить велика, і на стінах є вільне місце, то можна використовувати текстильну декоративну штукатурку для створення художнього розпису.

Також до популярних дизайнерських рішень варто віднести:

  • Горизонтальне зонування, коли знизу наноситься темний матеріал, а зверху — світлий. В цьому випадку візуально зменшується висота стелі.
  • Нішевання, створення акцентної стіни. Можна використовувати покриття ідентичних фактур, але різних відтінків, або виділити акцентну стіну за допомогою текстильної штукатурки з глітером.
  • Створення плінтуса або канта. В цьому випадку стіна розкреслюється, а шпалери наносяться смугами. Популярне рішення, якщо коридор широкий, але потрібно виділити “напрямок руху”.
  • Оригінальні малюнки за трафаретами. У цьому випадку вибирається кілька кольорів і по схемі виконується розпис. Це не обов'язково повинні бути геометричні візерунки. До популярних тематик декору також відносяться листя, квіти, силуети тварин, птахів, метеликів, людей.

Оздоблення коридору рідкими шпалерами проводиться поверх стартової штукатурки після грунтовки. Матеріал легко маскує невеликі дефекти поверхні (перепади і тріщини), а також може використовуватися для ремонту в новобудовах.