Чи можна мити рідкі шпалери?

Оцінюючи будь-який оздоблювальний матеріал, перше місце ніколи не буває неподільно віддано лише одному критерію його оцінки. Їх завжди два, і вони займають завжди рівні за значимістю. Так, ви маєте рацію, ми зараз говоримо про естетичну цінність та практичність. Два стовпи, на яких тримається цінність будь-якого оздоблювального матеріалу. Заберіть один з них - і другий відразу втрачає сенс.

Про миття шпалер.

мити рідкі шпалериЦікаво трохи заглибитись в історію та простежити діалектику розвитку самої фрази «мити шпалери». А факти нам кажуть наступне: у середині 20-го століття, роки рулонні шпалери стали популярні, вони не милися, т.к. були виготовлені з паперу. То справді був загальновідомий факт. У 80-ті роки того ж століття почали з'являтися перші зразки рулонних шпалер із застосуванням вінілу, а якщо бути ще більш точним – ПВХ (полівінілхлориду), які, (о, диво!!!) як і будь-яка вінілова плівка, звичайно ж, могли бути помиті. І звичайно ж, ця нова опція, після десятиріч застосування рулонних шпалер без інновацій, дуже сподобалася цільовій аудиторії.

як помити шпалериОднак, як з'ясувалося у процесі, помити вінілові шпалери можна лише умовно, а саме – трохи протерти вологою губкою. І все! Якщо почати активно відтирати забруднення, то колір і малюнок сходили частково, а якщо раптом ви ще вирішили додати миючий засіб, такий як порошок, що чистить, то і повністю. І все тому, що малюнок на них наноситься методом відбитка, або як зараз часто кажуть – принту. І це, без варіантів, робить його нестійким до миття, впливу абразиву та сонячного світла.

Але сама концепція миття залишилася настільки привабливою, що досі вкрай популярна. Чому, спитаєте ви? Та тому, що це, за ідеєю, має бути найпростішим способом за 10-15 хвилин усунути локальне забруднення стіни.

І так, із постановкою завдання ми розібралися. Давайте тепер шукати її надійне рішення.

Усунути забруднення шпалерЯк ми бачимо, на жаль, рулонні шпалери, що миються, з цим завданням не справляються повною мірою. І тут ми впритул підходимо до розгляду питання, яке чуємо досить часто: «А, чи можна мити рідкі шпалери?».

Впевнений, що ви, наші дорогі читачі, вже здогадалися, що розв'язання цього завдання лежить поза площиною старих технологій, і що тут зовсім не в миття, як такому.

"Усунути локальне забруднення стіни за 10-15 хвилин", причому без спеціальних засобів та обладнання - з рідкими шпалерами BIOPLAST це можливо! Достатньо розмочити зіпсований фрагмент і замінити його на чистий. Наскільки це вкладається в поставлені 10-15 хвилин, можете оцінити за відеороликом.

Якщо вам потрібне швидке висихання відновленого фрагмента – скористайтеся побутовим феном або тепловентилятором. Однак за добу цей фрагмент висохне і сам, без вашої участі.

І ще, для адептыв ідеї миття шпалер, просто подумайте і дайте відповідь собі на питання - скільки разів у житті вам доводилося мити шпалери?

Щодо рідких шпалер – вони не миються. Сполучне в їхньому складі – клей КМЦ. Він під впливом води стає пластичним, що дає можливість безшовно відновлювати і замінювати фрагменти покриття. Чи неправда, це набагато краще, ніж просто помити покриття, до того ж із сумнівним результатом, після контакту з кульковою ручкою, фломастером, жиром чи кавою?

Користуйтеся сучасними технологіями та довіряйте професіоналам!