Чи можна використовувати рідкі шпалери на кухні?

Забігаючи вперед, одразу скажемо – можна! Однак для застосування будь-якого матеріалу є розумні обмеження, пов'язані з його властивостями. А ось якими є ці обмеження ми зараз і розповімо докладно.

У сучасній кухні є різні зони – це факт. Є зона для приготування їжі – позначимо її задля зручності, як «технологічна зона». При цьому, в переважній більшості випадків, є зона для прийому їжі, що виконує функцію їдальні, а може навіть кают-компанії для спільного проведення приємних вечорів. Умовно назвемо її «жилою зоною».

рідкі шпалери на кухніТак ось, технологічна зона вимагає обов'язкового постійного миття, у тому числі з засобами для чищення. І в такій зоні розумно застосовувати виключно матеріали, що задовольняють цій умові. Прекрасно підійдуть: різновиди керамічної, скляної та кам'яної плитки, стійкі до корозії метали (нержавіюча сталь, алюміній, мідь), дерев'яні плити, ламіновані за відповідним класом, і звичайно пластик. Також до цього ряду можна віднести клас декоративних штукатурок з непористою поверхнею, високостійких до постійного впливу води.

рідкі шпалери для кухніВажливо, щоб технологічна зона функціонувала коректно. Насамперед мається на увазі правильна робота витяжки над кухонною плитою. Якщо вона несправна, чи то в пасивному чи активному режимах, на стелі кухні, а в складних випадках навіть на стінах, може утворюватися характерний «кухонний наліт». При правильній роботі вентиляції цього не повинно бути.

Якщо всі ці умови виконані, то для житлової зони, а також для всієї стелі кухні можна сміливо використовувати рідкі шпалери, як і для будь-якої іншої житлової частини, без обмежень.

Чим хороші шпалери для кухні?

використовувати рідкі шпалери на кухніПо-перше, кухня – зона підвищеної вологості. Наприклад, рулонні шпалери таку атмосферу переносять не дуже добре. При цьому, якщо немає прямого постійного влучання води, то загальна вологість рідким шпалерам не є загрозою. Ми ж пам'ятаємо, щоб зробити рідкі шпалери пластичними, квадратний метр повинен увібрати, як мінімум 1,5 літра води (при товщині шпалер в 1 мм). Це апріорі недосяжна умова, тому сміливо використовуємо рідкі шпалери на кухні.

рідкі шпалери для кухні BioplastПо-друге, кухні, як правило, це невеликі приміщення, з досить складною геометрією стін і навіть стель. А що може краще за інші матеріали вирішити цю проблему? Впевнений, що рідкі шпалери дадуть фору будь-якому іншому матеріалу в таких умовах і за простотою, і за швидкістю роботи з ними.

По-третє, відомий факт, що рідкі шпалери дають додаткову теплоізоляцію. Для невеликого приміщення це важливо тому, що, перебуваючи поблизу стін, ви не відчуватимете фонового холоду. Хто вже використав у себе рідкі шпалери – добре знає цей ефект.

Рідкі шпалери в житловій зоні кухніІ, звичайно ж, ремонтопридатність! Неважливо, чим випадково забруднили стіну: червоним вином, соусом, кавою… Про механічні пошкодження ми навіть не говоримо. Все це швидко, а найголовніше, легко виправляється. А як саме - дивіться відео за посиланням.

І так, підіб'ємо підсумки. Рідкі шпалери в житловій зоні кухні, а також на її стелі робити не тільки можна, а й потрібно! Враховуючи всі переваги та простоту, рідкі шпалери BIOPLAST стануть чудовим стилістичним доповненням, а також вдалим технологічним рішенням! Підібрати найбільш вдалі відтінки та текстури, а також візуалізувати їх в інтер'єрі допоможе наш інтернет-магазин.

Користуйтеся сучасними матеріалами та довіряйте професіоналам!