Правила приготування рідких шпалер

як готувати рідкі шпалериРідкі шпалери є унікальним оздоблювальним матеріалом: ефектним, довговічним, ремонтопридатним. Це фактурне покриття можна наносити на будь-яку основу, від дерева до гіпсокартону. Сам процес не представляє складності і нагадує шпаклівку. Тільки слід знати, як готувати рідкі шпалери.

Що знадобиться для приготування

Рідкі шпалери спочатку являють собою суху суміш, в яку потрібно перед застосуванням додавати води. До складу вже входять клейкі компоненти, так що для приготування суміші знадобиться тільки вода. Вода повинна бути теплою, приблизно 40 - 50 градусів. Також варто проконтролювати, щоб вода була чистою і прозорою, без домішок та іржі. Кількості води необхідно строго дотримуватися відповідно до інструкції на упаковці. Для кожної фактурної колекції кількість води буде відрізнятися.

Крім води знадобиться ще і ємність для замішування. Підійде будь-яке відро або таз з харчового пластику. Ємність повинна бути досить широкою, щоб в ній зручно було перемішувати масу. У процесі приготування суміш текстильних волокон збільшується в об'ємі. Враховуйте це при виборі ємності.

Основні рекомендації

Коли ви підготуєте ємність, воду і упаковку матеріалу, можна починати приготування суміші рідких шпалер. Спочатку в ємність наливається вода, а до неї висипають суху сировину. До складу суміші входять всі необхідні елементи, тому нам необхідна тільки чиста вода.

Заміс рідких шпалер виконується виключно вручну. Ніяких пристосувань (у тому числі і будівельний міксер) використовувати не можна, щоб не пошкодити текстильні волокна. Також до основних правил приготування відносяться:

  1. При замішуванні потрібно контролювати відсутність грудочок у суміші. Що стосується консистенції, то вона вийде автоматично, але для цього необхідно правильно відміряти потрібну кількість води.
  2. Приготувати рідкі шпалери потрібно заздалегідь, оскільки суміш повинна «настоятися» як мінімум 8 годин. Весь цей час ємність повинна знаходитися під кришкою, щоб рідина не випаровувалася і всі клейові компоненти могли вступити в реакцію.
  3. Обсяг підготовленої суміші повинен відповідати тій площі, яку ви збираєтеся покрити за день.

Кілограмової упаковки рідких шпалер буде досить на 3-4.5 кв. метра поверхні (в залежності від фактури і типу волокон). Якщо ви відразу не використаєте всю приготовану суміш, то враховуйте, що вона зберігає працездатність протягом 5 днів після приготування, але для цього потрібно залишок покласти в поліетиленовий пакет і закрити його.