Як розрахувати витрати рідких шпалер

Як розрахувати витрати рідких шпалер Рідкі шпалери – це одне з найцікавіших оздоблювальних покриттів для стін. Іноді їх ще називають «декоративна штукатурка», хоча це принципово інший склад. У ньому немає ні цементу, ні гіпсу, а основою служать текстильні волокна, клей і целюлоза. Виходить, що за складом рідкі шпалери більше нагадують папір, ось тільки при нанесенні утворюють більш щільний шар з об'ємним ефектом за рахунок текстильних і целюлозних волокон. І продаються вони не в рулонах, а в мішках, в яких розфасовано по 1 кг сухої сировини. Тому і стандартний спосіб розрахунку шпалер тут не підійде. Давайте розберемося, як розрахувати рідкі шпалери.

Проведення вимірів

Перш ніж вирішити, скільки потрібно рідких шпалер, виконують виміри кімнати. Вимірюються такі параметри:

  • висота, довжина і ширина кімнати;
  • висота і ширина віконних прорізів;
  • висота і ширина дверних прорізів;
  • габарити інших зон, які не будуть декоруватися (наприклад, за меблями або під батареєю).

Щоб отримати площу оброблюваних поверхонь, потрібно із загальної площі стін відняти ті ділянки, які не будуть задіяні в обробці. Таким чином ви розрахуєте площу нанесення рідких шпалер і зможете перейти до вибору матеріалу. До речі, подібний розрахунок ви можете зробити на нашому сайті. Проставивши розміри кімнати, ви отримаєте не тільки розрахунок кількості необхідного матеріалу, а й вартість ремонту.

Вибір матеріалу

Витрати рідких шпалер залежать від складу: чим більше волокна в складі, тим більше витрат. У нашому каталозі представлені матеріали з витратою 1 кілограм на площу від 3 до 4,5 кв. метрів. Ви можете скористатися онлайн-калькулятором, і при виборі конкретного артикулу матеріалу отримаєте дані про потрібну кількість упаковок.

Але калькулятор дає усереднені значення. Щоб визначити витрати рідких шпалер на квадратний метр, потрібно враховувати рекомендовану товщину нанесення. Вона становить 1-2 мм. Збільшення цього параметру в місцях, де стіни нерівні або велика кількість кутів, переходів, тягне за собою перевитрату матеріалу. Також при розрахунку потрібно враховувати досвідченість майстра, який буде виконувати обробку. Крім того, завжди рекомендується додавати мінімум одну упаковку про запас, щоб ви могли виконати локальний ремонт, замінивши при необхідності частину покриття матеріалів з тієї ж партії.

Отже, після основного розрахунку за площею враховуйте ще й запас:

  • 10-15% для кімнати, в якій нерівні стіни;
  • до 10%, якщо нанесення буде здійснюватися недосвідченою людиною;
  • по 0,5-1 кг рідких шпалер на кожну кімнату для запасу на можливий ремонт.

Стандартні витрати покриття становить близько 250-300 грам сухої речовини на кожен квадратний метр площі. Але якщо досвіду в нанесенні немає, то витрати збільшуються. Навпаки, якщо майстер має достатній досвід, то витрати можуть бути зменшені за рахунок якості нанесення.